Herhaalrecepten kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag aanvragen. Dit kan electronisch via onze Patientenomgeving of per telefoon via de herhaalreceptenlijn: 0255-545925. U krijgt een antwoordapparaat aan de lijn, waarbij u de bestelling volgens de instructie kunt inspreken. Na het inspreken kunt u de verbinding verbreken. Alle herhaalrecepten die op werkdagen voor 13:00 uur worden aangevraagd liggen de volgende werkdag vanaf 13:00 uur bij uw apotheek klaar.

U krijgt bij uw recept voortaan drie herhaalrecepten, daarmee kunt u als uw medicijnen op zijn direct naar uw apotheek zonder het recept eerst bij uw huisarts te bestellen. De apotheek maakt het dan voor u in orde, dat kan soms 1 dag duren, bijvoorbeeld als het medicijn niet voorradig is.
Als u meer wil weten over de herhaalrecepten die voortaan bij uw medicatie verstrekt worden, vraag dan om informatie bij de praktijkassistente of bij uw apotheek.

Tips voor het aanvragen van herhaalrecepten
Wacht niet tot het laatste moment met het aanvragen van uw herhaalrecepten. De apotheek heeft dan rustig de tijd om uw geneesmiddel klaar te zetten.
Houd bij het aanvragen van uw herhaalrecepten rekening met eventuele vakanties of afwezigheid van uw huisarts of specialist. De apotheek mag geen geneesmiddelen meegeven zonder recept.
Maak voor het aanvragen van herhaalrecepten zoveel mogelijk gebruik van de herhaalreceptenlijn. U kunt hiervoor het bovenstaand nummer bellen.